Aktiv matlagning – originalet sedan 1994

Aktiv matlagning började på Grythyttans Gästgivargård år 1976 under namnet Cordon Bleu. 1993 utvecklas aktiviteten till ”Laga mat på kockars vis” av Jesper Johansson, kocklärare på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Grupperna blev med tiden för stora och ett par studenter utvecklar aktiviteten och döper det till aktiv matlagning (1994). Studenterna som utvecklade konceptet var dåvarande studenterna Jens Dolk och Andreas Hedlund.

Aktiv matlagning

Vill du uppleva originalet av Aktiv matlagning så har du hittat rätt. Konceptet har absolut slipats på under många år men grunden i sig är den samma som 1994.

En kväll med Aktiv matlagning i Måltidens Hus börjar med att sällskapet samlas i vår butik eller restaurang (beroende på antal deltagare) för att avnjuta snittar och kanske passande dryck till. I samband med detta möter ni studenter vid Restaurang- och hotellhögskolan som kommer vara era värdar under kvällen. Därefter följer en guidad tur av Måltidens Hus för att få ta del av historien kring huset och mycket annat.

Efter guidningen är det dags att delas in i grupper för att laga er egen middag tillsammans med våra professionella kockar. Under matlagningen finns det ett urval av drycker att njuta av för att inte bli torr i strupen. Vid sidan av köksarbetet lär våra kockar er lite tips och trick som är användbara hemma.  Avslutningsvis avnjuts middagen som ni själva tillagat tillsammans med god dryck och en fortsatt trevlig kväll.

slide2
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Detta ingår i Aktiv matlagning

  • Snittar vid ankomst
  • Guidad visning av Måltidens Hus
  • Aktiv matlagning med våra professionella kockar

*Aktiv matlagning tar ca 4 timmar

***Vi hjälper dig att boka ditt boende, vi rekommenderar alltid Grythyttans Gästgivaregård

Boka en oförglömlig matlagningsaktivitet redan idag

Aktiv matlagning (privat)

SEK från1125*
  • inklusive moms

Aktiv matlagning (företag)

SEK från1000*
  • exklusive moms